Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec temné hmoty - sakra práce

temna-hmota-sakraprace-mix_meghan_a_harry_2.pngUž je to jasné. Světem hýbou dvě události. Jejich dopad na budoucí vývoj může nabýt obřích rozměrů. A možná větších, než obávaná eskalace v Iráku. Dnes už si na „Pouštní bouři“ člověk skoro ani nevzpomene.

Ale zpátky k objevu kosmologů. Osm let důkladně bádali a studovali svítivost hvězd a tvrdí, že koncept tzv. „temné hmoty“, je vedle jak ta jedle. Údajně má být temná hmota zodpovědná za stále rychlejší rozpínání vesmíru, ale ještě ji nikdo neviděl.  Ani nikdo netuší, z čeho by se měla skládat. Super zpráva – vesmír se chová normálně. Asi jako většina lidí. Pořád se roztahují. Furt a nikdy s tím nepřestanou.

Ale problém je, že spousta vědců nejspíš usilovně zkoumala něco, co není. Což asi nebude chtít v budoucnu nikdo platit. Šance pro smysluplné pokračování výzkumu tu je! Divil bych se, kdyby nikoho nenapadlo využít experty na temnou hmotu pro řešení temné hmoty (byť různých barev) na chodnících většinou po mazlíčcích (od ňufen až po psí hovada).

Druhou zásadní událostí je, že princ Harry se svou vévodkyní chtějí pracovat. princ-a-princezna.jpgNechtějí být loutky a sakra-prace-metar-bezhlavy.pngdostávat za to apanáž. Nechápu, proč se tolik lidí rozčiluje, když je to bohulibý záměr. Proč jej nevyužít i v našich krajinách? Mohli bychom prince pozvat, aby udělal turné přednášek po českých městech. Mohl by začít šňůru v Chomutově, pokračovat přes Litvínov, Most, až do Ústí n. Labem. Mohl by se i s vévodkyní podělit o radost z finanční nezávislosti a poradit, jak nespoléhat jen na příspěvky od státu.

Věřím, že se najdou i další kraje, které by služeb prince využili. Myslím, že těžko může najít smysluplnější práci. Ale možná dá přednost účasti na nějaké světové konferenci, kde za účast dostane balík. Nebo natočí s vévodkyní nějaký film pro děti. Pořádných princů není mnoho. Ale možná by mohli natočit i něco pro dospělé…

Tak nevím, jestli princ a vévodkyně budou tím správným příkladem. A vypadalo to tak nadějně. Asi jako temná hmota.