Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tetování

Původně se tento příspěvek měl jmenovat rozhovor s idiotem, ale chci se vyhnout všem narážkám na politiku. Ani nechci, aby mohlo být domýšleno, že se jedná o maskovanou sebekritiku...tetovani_uvodni-mix.jpeg

Jednoho dne v nejmenovaném městě…

Dobrý den. Už jela dvacetšestka?

Co? Jo, aha… Dobrý den. Nevim… Zkouším si tady něco přečíst. Slyšel jste, že vláda bude proplácet tetování?

To jsem neslyšel, ale asi špatně vidíte, ne? Psali testování!

A to jste čet? Škoda. Jednou jsem si dělal test. Takovej s obrázkama, co by jako vlastně mělo patřit do prázdnýho políčka, ale nějak to nevyšlo.

Spíš blbě, ne?

Nee, vyšlo něco jako taky diot. Cizí slova nemusim. Prej se můžu ale zlepšit.

A k čemu by to bylo?

No, moh bych toho udělat víc. Prejže jeden obrázek není moc. Ale to se jeden nezavděčí, ono mi to přišlo, že to je všechno takový jako dost podobný. Že to jako nemá cenu dělat dál.

Někdy se říká, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. Spousta lidí to zkouší, i vysoce postavený, teda spíš vysoce usazený. Tak to taky zkuste.

Jenže já bych nechtěl nic nezkazit. To by bylo škoda, ne? Nechci být jako tydlencty, jak říkáte vysoký.

Možná by si z vás mohli vzít příklad, tedy jako z té snahy a odvahy. A třeba někteří jsou jako vy. Nejsem si jistý.

To já sem si jistej fest. Když něco vim, tak to řeknu. Ono to druhejm často pomůže. Třeba jednou jsem řek takovýmu chlápkovi, co mi dal deset korun, když říkal, že víc nemůže, aby přidal. A po ňáký době jsem to slyšel v rádiu. Škoda, že neproplácej tetování, je dobře, když si lidi napíšou na sebe, co je důležitý.

Jak jste na to přišel?

Tak si to vemte, když potkáte někoho cizího, neznáte ho, ale přečtete si na něm něco a hned víte, kdo to je. Obrázky, ty jsou ještě lepší, mě to čtení moc nejde. To bych na ně musel zírat dlouho a nerad vypadám jako blbec.tetovani_pepek-vyskoc.jpeg

Člověče, vy se nezdáte. Nebojte, na první pohled na vás není nic vidět.

Zaplať pánbu. Ale stejně. Chtěl bych být aspoň o něco chytřejší.

A proč?

No, abych rozuměl dnešní době. Abych se vyznal, co se děje. Spousta lidí říká různý věci. Mě to přijde chytrý, ale nakonec je z toho kravina a úplně na prd. Kdysi  mi řikali, že nikdo nedává peníze zadarmo, ale když se člověk dostane na správný místo, tak se to sype.

Tak to si dejte tetovat, takové moudro stojí za to. Mohli by vám platit, abyste stál před školami, aby si to na vás mohly děti přečíst. tetovani_ruka-napoj-listek.jpegTaková věc by se neměla zatajovat. Aspoň by se děti začaly učit něco užitečného, kde se dostanou k penězům, místo hromady blbostí.

No jasně. Nejdřív, kde jsou peníze. Pak jak se tam dostanou. A nakonec, jak to skoulet, aby jim je nikdo nevyfouk. Pane, vy ste teda ten nejchytřejší člověk na světě. To se musí nechat. Už vám to jede. Tak naschle.

Nashle. Naskočil jsem do tramvaje a dumal, jestli si ocenění od idiota můžu dát za rámeček. Ale když chytří, schopní a úžasní mohou mít idiotský nápady, nemůže mít idiot dobrý nápad?